Pagina's

woensdag 18 januari 2017

Blue Monday

Sinds januari behoor ik tot het lezerspanel van de nieuwe krant 'Deze Week'. Ik mag in ca. 800 tekens mijn mening vertellen over een opgelegd onderwerp. Elke keer weer haalt de redactie er nogal drastisch enkele zinnen uit - de ruimte is beperkt. Maar geen nood: hier lees je de pure versie.

Woensdag 18/01/2017: Heb je last van Blue Monday?

Ik hoop dat het de komende dagen en weken niet meer gaat sneeuwen. Want sneeuw na kerstmis, daar word ik erg verdrietig van. Het hoort niet. Net zoals het niet hoort om nu nog ‘Last Christmas’ van George Michael of ‘Stop the cavalry’ van Jona Lewie te horen op de radio. En net zoals het niet past om nu nog kerstlichtjes boven de straten, kerstbomen in de etalages en kerstmannen tegen de gevels te zien. Intriest vind ik dat. Ik verfoei Kerstmis in januari even veel als ik ernaar verlang in december.
Het is voorbij. Weer is een poging om de vrede van de kerstnacht en de roes van de nieuwjaarsnacht oneindig lang te laten duren, mislukt.
Ach, ik mis de kerstmarkten en de eindejaarsfeesten niet, maar wel het verlangen ernaar. Weg met Rudolf en Santa Claus nu. Nog even wachten en de dagen worden langer. Dan kan ik beginnen verlangen naar de zomer. Naar de ‘Lambada’ en ‘The Ketchup song’.

https://www.youtube.com/watch?v=4ZQWr7cF0eY